UROŠ MARKOVIĆ PLESOM OSVOJIO SVET: Sarađivao sam sa velikim zvezdama i profesionalcima

Profesionalni plesač Uroš Marković je dve decenije u latino plesu, od toga je dvostuki prvak države i neko ko je karijeru izgradio ovde, ali nastavio u inostranstvu. U vreme kada se sve više domaćih zvezda interesuje za atraktivan javni nastup, Uroš kaže da je to zapravo zlatno doba naše estrade.

- Poslednjih par godina ovde se dosta investira u scenski nastup što je za nas kao plesače ali i za same pevače. Iznenađen sam prijatno da to sve ide u dobrom kvalitetnom pravcu. Sarađivao sam sa dosta naših pevačica.

Kakvo je tvoje iskustvo u radu sa njima?

- Imao sam sreće da radim sa jako velikim zvezdama i profesinalcima u svom poslu i sva moja iskustva su izuzetno pozitivna. Sve su to veliki radnici i profesionalci.

Šta je sve potrebno talenta akoliko rada?

- Uvek kažem da je 1 odsto talenat, a 99 odsto je predan rad. Sve zasvisi od toga koliko radite trenirate, unapređujete sebe i na kraju u vidu nagrade dolaze - vaši rezultati, rada, treninga.

Koliko ti u proseku kao profesionalni plesač treniraš dnevno?

- Nastupam sa Evom, mojom partnerkom. Ranije smo se bavili takmičarskim plesom, a nakon toga sam prešao show varijante. Dok smo se spremali za takmičenja kao što su svetska prvenstva - trenirali smo dva puta dnevno, tri-četiri sata. Tako da ovo realno i jeste ozbiljan sport. Ne samo po statusu nego i kao zvanično priznat sport, nego po tome kolilko realno morate da vežbate. U to vreme smo vežbali puno jedno radno vreme.

Opredeljen si za latino ples, ali iz godine u godinu stižu nove vrste plesa. Da li jedan dobar plesač mora da zna sve?

- Morate biti svestran igrač jer to tržište traži. Kada sam krenuo sa plesom u to vreme sam si mogao dra budeš ili baletski igrač ili plesač. A to je doba velike ekspanzije latino plesa, a mi smo se opredelili za latino. Meni je ples doneo svetsku karijeru, putovao sam poslednjih 8 godina svugde po svetu, ples me je odveo čak do Australije, jako sam zahvalan što sam napravio paralelu između putovanja i plesa i što mi je posao koji volim doneo priliku da vidim ceo svet.

Jedan deo života proveo si u Americi, pa me zanima da li si poželeo da se okušaš u fabrici snova, da možda postaneš glumac?

- U Americi niko ne radi samo jedan posao. Morate da budete u različitim granama uspešni. Zašto da ne, bavio sam se modelingom ili manekenstvom, u jednom delu svoje karijere i reći ću samo da me i to zanima.

Da li ti nedostaje period života kada si putovao kao državni prvak po svetu?

- Ranije smo dosta putovali zbog takmičenja i treninga sa inostranim trenerima. Danas više putujem iz ličnog zadovoljstva. Nedostaju mi takmičenja zbog adrenalina, ali dobijam ga na drugi način kroz stalne angažmane i šou programe koje radim širom sveta.

Imaš li neostvarenu želju s kim bi voleo da sarađuješ na plesnom podijumu?

- Moram da priznam da je to Dženifer Lopez! Njoj je latino prosto u krvi i jako lepo radi i lepo pleše. Bila bi mi čast i veliko zadovoljstvo da budem na istoj sceni sa njom.

Autor: Ivana Đorđević
Foto: Brago Photos/Promo; Privatna arhiva

Pogledajte još