Privedeni Saudijci zbog navodnog praćenja Dodika

SARAJEVO, 6. jula 2010. (Beta) - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) priveli su dva državljana Saudijske Arabije, koji su, kako se tvrdi, u Lukavici kod Sarajeva špijunirali kretanje najviših funkcionera iz Republike Srpske.

Kako piše list Nezavisne, 28. juna privedeni su Saudijci Alguasem Ahmed Ibrahim i Aldaud Ibrahim Abdulaziz koji su tokom saslušanja izjavili da su pripadnici "Šerijatske policije" iz Saudijske Arabije.

Oni su, prema navodima lista, 28. juna u Lukavici pratili sletanje tri helikoptera u kojima su se bili Milorad Dodik, premijer RS, Rajko Kuzmanović, predsednik RS, Aleksandar Džombić, ministar finansija RS, i Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS.

Dodaje se da su Saudijce razotkrili građani kojima su bili sumnjivi arapski državljani u novom crnom fijatu 500. Nakon privođenja Saudijaca, za koje je utvrđeno da im je prebivalište u Rijadu, otkriveno je da su oni došli na poziv Hilmije Kadrića iz Kaknja koji je u stalnom kontaktu sa direktorom jedne humanitarne organizacije iz Saudijske Arabije.

Pogledajte još