SVE ZA EMU: Mia Borisavljević otkriva zašto je donela odluku da sačuva matične ćelije

Kad se upoznala sa svim prednostima očuvanja matičnih ćelija, pevačica Mia Borisavljević (34) odlučila je da obezbedi zdravu budućnost kćerki Emi. Prilikom donošenja odluke konsultovala se sa emotivnim partnerom Bojanom Grujićem, koji joj je dao punu podršku.

Na ideju da sačuvam matične ćelije došla sam u trudnoći, na jednom od redovnih pregleda. Doktorka Slađana Mihajlović zainteresovala me je za tu temu. Takođe, kako sam išla u školu za buduće mame, tamo sam saznala sve o funkciji matičnih ćelija. Moj partner Bojan bio je oduševljen idejom da našoj kćerki obezbedimo preduslove za zdrav i kvalitetan život. Dogovorili smo se u dve reči.

Šta je presudilo da donesete takvu odluku?

– Stalna briga za budućnost. Sve u životu planiramo, o svemu vodimo računa, osim o zdravlju. Čuvanjem matičnih ćelija stvaramo dobre predispozicije za izlečenje od bolesti ne samo svoje dece već i uže familije. Iako nisam hipohondar, više nije samo moje zdravlje u pitanju.

Kako izgleda procedura čuvanja matičnih ćelija?

– Prvo treba obavestiti lekara da želite da sačuvate matične ćelije. Ja sam se obratila mojoj doktorki, koja me porodila u GAK “Narodni front”. Ona je i uzela uzorak. Takođe, u porodilište treba poneti kutiju u kojoj se čuva krv s matičnim ćelijama. Moj porođaj je krenuo usred noći iznenada, ali pored vrata mi je danima stajala spremna torba za porodilište i kutija za matične ćelije. Što se same procedure uzimanja krvi iz pupčane vrpce tiče, ja je se i ne sećam, jer sam bila pod dejstvom anestezije.

Foto: miaborisavljevic/Instagram

Porodili ste se pre sedam meseci. Kakva je beba vaša Ema?

– Ema je veoma napredna. Osim što puzi i sedi i što su joj već izbili neki zubići, ona pokušava i da izgovori ponešto. Njen pogled je očaravajući. Gleda sagovornika direktno u oči i razoružava na mestu. Voli pesmice i glasnu muziku, a najviše uživa dok gleda mamu kako igra. To joj je mnogo smešno. Stalno traži da je tata baca uvis, da leti. Ništa mirno i tiho je ne interesuje. Vesela je beba.

Vrlo brzo ste se vratili u dobru formu i sada snimate novi album?

– Za dobru formu posle porođaja potrebno je da imate bebu koja zahteva dvadeset i četiri sata pažnje, psa kog morate da izvodite četiri puta dnevno, posao koji podrazumeva nespavanje, noćna putovanja i fizičku kondiciju, a u međuvremenu treba da snimate album, spotove, emisije i trčite sa ofingerima od jedne do druge televizije. Potrebno je i ponekad otići na trening da izbacite toksine i nositi se sa pokojom brigom koju vam život nametne. Ako sve to možete u prvih nekoliko meseci od porođaja, devojačka linija vam je zagarantovana.

Izvor: Gloria
Foto: miaborisavljevic/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.