Direktna Banka uspešno integrisala Piraeus banku

Direktna Banka a.d. Kragujevac je tokom vikenda uspešno završila proces integracije Piraeus banke a.d. Beograd čime je proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu. Reč je o trećoj po redu banci kojaje dosada integrisana u sistem Direktne Banke.

Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine Direktne Banke. Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje poslovanja Banke u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca.

Paralelno sa kompleksnim procesom integracije, Direktna Banka je zabeležila dobiti rast u svim segmentima poslovanja. Uspeh najbolje ilustruje ostvarena objedinjena neto dobitna kraju trećeg kvartala 2018. godine od 1,72 milijarde dinara.

Uz uvećanje baze klijenata za više od 50 odsto, na ukupan broj od preko 133.000 klijenata, Banka je nakon pripajanja udvostručila i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine dostigla iznos od preko 63,37 milijardi dinara.

Poslovnu mrežu Direktne Banke sada čini 47 ekspozitura i 106 bankomata. Banka je značajno uvećala i broj zaposlenih, tako da je sada klijentima na raspolaganju tim od 640 bankarskih stručnjaka.

Direktna Banka će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje svoju ponudu proizvoda i usluga, pomerajući uslužnu delatnost u sferu digitalnog, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih internet aplikacija i servisa. Prioritet Banke ostaje dalji razvoj inovativnih bankarskih rešenja u nastojanju da bude prepoznata kao pouzdan partner i Banka prvog izbora za sve svoje klijente.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.