PREPORUKA NEDELJE: Zoran Živanović - Žika "Zana" - serija, film, vino, knjiga, restoran

Jedna od najpopularnijih pop grupa na našim prostorima "Zana" osnovana je daleke 1979. godine, tako da će naredna, 2019. biti u znaku njihoovg jubileja, 40 godina neprekidnog trajanja na estradnoj sceni. Tokom godina, grupa je promenila više članova, a ponajviše pevačica, od Zane Nimani, Nataše Gajović, Nataše Živković, da bi od 1990. godine do danas glavni vokal u grupi pripao Jeleni Galonić. Od prvog mega hita, danas pop evergrina "Dodirni mi kolena", grupa je sarađivala sa najpoznatijim muzičarima, tekstopiscima sa prostora bivše Jugoslavije, snimali su za najpoznatije diskografske kuće, a njihovi hitovi: "Vlak", "Rukuju se rukuju", "Oženićeš se ti", "Vejte snegovi", "Mala" nezaobilazni su na nastupima svih muzičara koji se bave kvalitetnom muzikom. Grupu danas čine idejni tvorac Zoran Živanović, poznatiji kao Žika "Zana" i Jelena, koja se u međuvremenu i emotivno vezala za Žiku, pa funkionišu i kao poslovni, ali i emotivni par. Više su posvećeni produkciji, komponovanju, pisanju tekstova za druge izvođače, dok se prava ludnica priprema za narednu godinu, njihov veliki jubilej. Našim čitaocima Žika je preporučio omiljenu seriju, film koji gleda u društvu Jelene, knjigu, vino i omiljeni restoran.

Foto: Promo

SERIJA

- Zaista nisam gledao odavno bilo koju seriju, ali vidim da su urađene u ozbiljnoj produkciji, gotovo svi oko mene ih "gutaju" u ozbiljnim količinama (pogotovo moja mlađa ćerka i njen dečko). Ali, ko zna, možda ću i ja uskoro da im se pridružim. Recimo da me već pomalo kopka nova televizijska serija "Jutro će promeniti sve", po mnogo čemu će se razlikovati od domaćih igranih serija viđenih u poslednje vreme. Publika će imati priliku da prati sudbine mladih ljudi i njihove suštinske životne probleme.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- Filmove svaki dan gledam sa Jelenom, a posle gledanja iz zajedno komentarišemo. Preporučio bih vam "Red Sparrow" sa Dženifer Lorens. Često mi se desi da gledam klasike, a ponekad i dva dnevno. Od njih mi je "Let iznad kukavičjeg gnezda" film za ceo život.

www.imdb.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO

- Pijem uglavnom crvena vina i favorit mi je već duže vreme "Paraf" iz male vinarije našeg dobrog prijatelja Mikija Perića. On je svojim čarobnim vinom ušao u ozbiljne gradske restorane, poput "Tora" u Zemunu i hotela "Square Nine".

zeljko-vinskeprice.blogspot.com

Foto: Promo

KNJIGA

- Slabo čitam, za razliku od moje žene koja "guta" knjige, ali mi je ovog leta kupila delo, prema mom mišljenju, najpametnijeg Srbina i čudesnog pisca scenarija Dušana Kovačevica "Dvadeset srpskih podela" ili kako se Srbija množi deljenjem, koja hirurški precizno secira genetski kod našeg naroda. Čudo od knjige!

www.laguna.rs

Foto: Promo

RESTORAN

- U komšiluku sam pre izvesnog vremena otkrio, a sada tamo često i odlazim, restoran "New Reset" u Jovanovoj ulici na Dorćolu, gde vlasnik, ujedno i kuvar, pravi čarolije od hrane. Recimo, "abartovani ćevap", biftek u sosu od nara, pačja džigerica sa smokvama. Naravno, veran sam i našim tradicionalnim kafanama kojih je, na žalost, sve manje, ali su kafane "Oskar" na Dorćolu, "Nova Tiha noć" i "Čubura" uspele da sačuvaju duh stare Srbije i Beograda.

newreset.rs

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još