SRS podnela tužbu protiv Nikolića i Vučića

BEOGRAD, 6. jula 2010. (Beta) - Srpska radikalna stranka (SRS) podnela je krivične prijave protiv lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučica zbog "monstruoznih optužbi" koje su iznosili na račun čelnika radikala Vojislava Šešelja, izjavio je u utorak funkcioner SRS-a Nemanja Šarović.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao da su krivične prijave podnete i protiv branilaca nedavno uhapšenog člana zemunskog klana Miloša Simovića, Želimira Čabrila i Miodraga Rašića, jer su u dogovoru sa Vučićem instruisali branjenika da iznese tvrdnju da je Šeselj naručio Nikolićevu likvidaciju.

"Ovoga puta nećemo dozvoliti da te laži prođu, nećemo odustati dok poptuna istina ne bude utvrđena i odgovorni ne budu kažnjeni... i zato smo podneli dve krivične prijave Republičkom javnom tužilaštvu, jednu protiv Nikolića a drugu protiv Vučiha i advokata Miloša Simovića - Miodraga Rašića i Želimira Čabrila", kazao je Šarović.

Prema njegovim rečima, krivična prijava protiv Nikolića podneta je zbog lažne tvrdnje da je Šeselj, iz ćelije Haškog tribunala, pre dve-tri godine pokušao da naruči ubistvo jednog coveka. Druga prijava je, kako je naveo, podneta na osnovu saznanja koja ukazuju na dogovor Vučića i Simovićevih advokata da se preko Simovića plasiraju laži da je Šeselj naručio Nikolićevu likvidaciju.

Pogledajte još