Blan: Niko nije iznad reprezentacije

PARIZ, 6. jula 2010. (Beta-AP) - Novi selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan izjavio je u utorak da je ponosan što je došao na tu funkciju, ali i da je ljut zbog ponašanja pojedinih igrača tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Za mene reprezentacija Francuske predstavlja sve. Kao igrač sam prolazio i kroz dobre i kroz loše trenutke u nacionalnom timu. U potpunosti ću se posvetiti poslu selektora. Imao sam još neke ponude, ali ova je bila najveći izazov", kazao je Blan na konferenciji za novinare.

Blan je za reprezentaciju Francuske odigrao 97 utakmica i postigao 16 golova, a sa "trikolorima" je osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo.

"Reprezentacija pripada svima i ne može pojedinac da bude iznad nje. To pravilo važi i za mene. Znam šta je sve potrebno da igrač obuče plavi dres", naveo je Blan koji je sa Fudbalskim savezom Francuske potpisao dvogodišnji ugovor. Blan je naveo i da je potrebno da reprezentativci poseduju "pravi mentalitet i timski duh".

Na mestu selektora Blan je zamenio Remona Domeneka, pod čijim vođstvom je Francuska na Mundijalu u Južnoj Africi eliminisana još u prvoj fazi takmičenja.

Pogledajte još