fbpx

Telenor tužio Ratel zbog visokih naknada

BEOGRAD, 7. jula 2010. (Beta) - Kompanija Telenor podnela je u sredu Upravnom sudu tužbu protiv Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) zbog diskriminatorske i previsoke naknade za pozive iz mobilne mreže te kompanije u fiksnu mrežu Telekoma Srbije.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel-Morten Jonsen je agenciji Beta kazao da je ta cena "terminiranja" poziva oko četiri puta veća od cene koju Telenor naplaćuje konkurenciji u Norveškoj.

"Nema razloga da Telenorov korisnik mobilne mreže više plaća pozivanje fiksne mreže Telekoma Srbije nego što to plaća Telenorov korisnik fiksne telefonije, pošto su troškovi za Telekom Srbije jednaki", kazao je Jonsen.

Telenor to ne može da prihvati, istakao je, i u skladu sa srpskim zakonodavstvom podneo je tužbu Upravnom sudu u Beogradu da se to pitanje konacno reši. "Ne vidim razlog da se taj spor ne reši na poslovan način. Očekujemo da će sud biti nepristrasan", kazao je Jonsen.

Prema odluci Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) o cenama pristupa infrastrukturi Telekoma Srbije i naknadama za interkonekcije, naknada za pozivanje iz fiksne mreže Telenora u fiksnu mrežu Telekoma iznosi 0,68 dinara po minutu u vreme jakog saobraćaja, dok je cena terminiranja poziva iz Telenorove mobilne ka Telekomovoj fiksnoj mrezi 1,83 dinara po minutu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.