Nikolić od danas bez obezbeđenja

BEOGRAD, 7. jula 2010. (Beta) - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da od danas više neće imati policijsko obezbeđenje koje mu je dodeljeno zbog navoda da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj naručio njegovo ubistvo.

Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da je odlučio da ne prihvati policijsko obezbeđenje, jer nema poverenja u ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića koji mu je dodelio policijsku pratnju a zatim izjavio da tvrdnje da mu je život ugrožen nisu tačne.

"'Preventivno' obezbeđenje čoveka koji je život uglavnom ispunio previše bi koštalo i ne želim da budem na teretu budžetskih korisnika Srbije", rekao je Nikolić.

Ističući da je od predsednika Srbije Borisa Tadića dobio upozorenje da mu je život ugrožen, a da je ministar Dačić tu informaciju negirao, Nikolić je ocenio da je neprihvatljivo da se sukobi među onima koji upravljaju državom lome preko njegovih leđa.

Nikolić je dodao i da nema poverenja u Dačića koji je rekao da ne veruje tvrdnjama pripadnika zemunskog klana Miloša Simoviću o njegovoj ugroženosti, kao i zbog saznanja da ministar policije sarađuje i svakodnevno komunicira sa Šešeljem.

Pogledajte još