MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Srđan Zelembaba Zele - Budva

Radio i TV voditelj Srđan Zelembaba, poznatiji kao Zele, važi za velikog pozitivca, mnogo voli ljude i životinje, obožava da ispija kafe kod kuće sa svojim društvom. Pored svakodnevnog susreta sa javnim ličnostima, čiji rad prati za emisiju "Ekskluziv" na TV "Prva", rado se otisne van Beograda kada za to ima slobodnog vremena. Našim čitaocima opisao je svoj doživljaj Budve koju, tokom leta, nezvanično zovu crnogorskim Beogradom.

- Priznaću vam da sam se baš dvoumio koju destinaciju da navedem kao jednu od favorita i kada sam suzio krug, onda sam morao da odlučim između Beča i Budve. Na kraju sam ipak odabrao Budvu jer mi je tamo zaista predivno kada odem, jer se u Budvi osećam kao kod kuće.

SMEŠTAJ

Isključivo luksuzan apartman. Pogled sa terase mora da bude na more, kuhinja praktična, a krevet velik i dovoljno udoban sa mekanim dušekom kako bi odgovarao za sve vrste akcija. Bilo bi poželjno da komšije, koje su u sobi pored, ne budu preglasne, ali i dovoljno slobodnih shvatanja da ukoliko vide golog muškarca i ženu na terasi, ne začude se.

HRANA

U Budvi sam probao razne specijalitete od ribe, pa prednost dajem toj morskoj hrani, a ukoliko se ne začini nekim slatkišem, kao što su baklave ili tulumbe, onda kao da ništa niste ni okusili. Ko se odluči za varijantu da sprema u apartmanu, onda po volji, ali obavezno neka laganija hrana sa što više povrća i voća.

PIĆE

Uz ovakav ručak, najbolje ide neko vince za živce što sam i praktikovao, ali ne treba izostaviti i viski za sve one koji su džekovi u duši. Kome smeta alkohol jer se od jedne čašice ošamuti, onda samo voda kako ga društvo ne bi nosilo u sobu. Bilo je dana gde ništa sem vode nisam okusio jer mi je tako došlo, a nekad bi me ponela morska atmosfera pa bih šetao kraj mora sa čašom belog ili crnog vina. Kako ko voli.

AKTIVNOSTI

Praktikovao sam plovidbu brodom u kojem posmatrate podvodni svet. Odvezu vas do neke određene dubine mora, siđete dole u kabine i onda gledate sve te živuljke, ribice i neka stvorenja koja možda nikada niste ni videli. Da se razumemo, morskih sirena ima samo u crtanim filmovima. Zaluta i po neka olupina, ali nema veze. Telefon je u vašim rukama pa možete da slikate isključivo ono što vi želite. Šetnja po letovalištu, ćaskanje sa ljudima, fotografisanje i noćni izlasci, obilzak plaža i bitnih znamenitosti, a u jutarnjim satima, ispijanje kafe s pogledom na more i zgodne plivačice.

NEXT TRIP

Gde me put nanese, ali imam u planu da otputujem do Beča na nekoliko dana, divan je grad, čist, volim taj šmek koji imaju Austrijanci. Planiram da, nakon toga, posetim i Cirih, a onda produžim do Amsterdama da se malo nakupim pozitivne energije. Kažu da su tamo ljudi srećni, niko ne misli na brige - možete zamisliti i zbog čega.

DREAM TRIP

Nadam se da me čeka Holivud jer nekako to mesto je tako blizu, a tako daleko. Iskreno, voleo bih u skorije vreme da posetim i Njujork. Privlače me živa mesta, gde se uvek nešto dešava, gde je neka divlja energija koja bi me sigurno radila. Volim da putujem i istražujem, upoznajem novi svet.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još