Za četvrtak, 8. jul 2010. godine

BEOGRAD, 8. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o dvogodišnjem radu Vlade Srbije, poseti predsednika Borisa Tadića Crnoj Gori i ekonomskim i društvenim temama.

ALO - Na naslovnoj strani list najavljuje intervju sa kandidatom za predsednika Republike Srpske Ognjenom Tadićem "Moj rođak Boris i ja".

BLIC - "Ministri lako obećavali, a brzo zaboravljali", o dve godine rada Vlade. "Fifa suspendovala Antića sa četiri meča", o odluci disciplinske komisije da kazni Radomira Antića zbog psovki sudiji Lariondi nakon meča sa Australijom. List piše da su mnogi fakulteti i pored krize povećali cene: "U Srbiji najskuplje studije u regionu". Večeras počinje kultni muzički festival, zbog kojeg list najavljuje "Vodič kroz četiri dana na Egzitu".

VEČERNJE NOVOSTI - O kazni koju je Fifa izrekla srpskom fudbalskom selektoru: "Četiri utakmice Radomiru Antiću". List prenosi izjave ministarke pravde Snežane Malović i ministra policije Ivice Dačića o efektima primene zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima "150 miliona evra uzeto mafiji".

DANAS - "Dačić kreće u čistku", o očekivanim kadrovskim promenama na kongresu SPS-a u novembru. "Srbija nije dobila ono što je htela" o raspravi na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu. Komentari ekonomista na dvogodišnji rad Vlade "Podbačaj na dubljem razvoju privrede".

KURIR - "Otrov u vodi izjeda jetru", o lošem kvalitetu vode za piće u Vojvodini. "Antić kažnjen za verbalni delikt", o odluci Fife da suspenduje selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radomira Antića sa četiri utakmice.

POLITIKA - "Do kraja meseca odluka Haškog suda o Kosovu", saznaje list o odgovoru Međunarodnog suda pravde na pitanje o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova. "Rusi će otkupljivati akcije NIS-a", o izlasku akcija NIS-a na berzu. "Staklo u kašicama za bebe" o povlačenju serije voćnih kašica iz prodavnica DM, proizvod koji prema navodima predstavništva te kuće nije uvezen nikad u Srbiju.

PREŠ - Naučnici upozoravaju: "Srbiji preti ekstremna klima!". Srpski teniseri obećavaju: "Razbićemo Hrvate u njihovom Splitu!". Lider SNS Tomislav Nikolić u sporu s ministrom Ivicom Dačićem: "Toma vratio obezbeđenje zbog Presa".

PRIVREDNI PREGLED - List prenosi ocene Vlade Srbije i premijera Mirka Cvetkovića o ekonomskoj krizi i situaciji u Srbiji, pod naslovom:"Cvetković: Najgore je prošlo". O tome da je kandidatura Dejana Šoškića za guvernera Narodne banke Srbije stigla u Srbiju "Šoškić zvanično kandidat".

Pogledajte još