POBEDILA LUPUS?! Supruga Dejana Tomaševića o teškoj bolesti: Pranje zuba ili obuvanje bilo je za mene nezamislivo!

Kada je Jelena Tomašević, supruga našeg proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića, saznala da boluje od lupusa, morala je da prihvati i informaciju da je reč o neizlečivoj bolesti. Međutim, Jelena se nije predala - eksperimentisala je, menjala svoje navike i način ishrane i njeni eksperimenti dali su rezultate.

- Posle četvrtog porođaja počela sam da se osećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od 20 kilograma viška iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija - otkrila je Jelena.

Prvi simptomi bili su bolovi - kako kaže u emisiji "Na prvom mestu", bolele su je obe ruke i zglob na nozi. Bolovi bili sve gori i gori. Lupus joj je dijagnostikovan u Španiji, a potvrdu je dobila i u Atini.

- To su nekakve vrste bolova svih zglobova u telu. Prosto ne znate da li ćete cele noći spavati ili nećete oka sklopiti jer u momentu kada telo počne da se opušta nastupe tako jaki bolovi da dolazi do grčenja mišića. Toliko vas boli svaki deo tela da ne možete da ležite, sedite niti šetate - kaže Jelena. Terapiju je dobila, ali nije joj pomagala.

Ono što joj je pomoglo, kaže, je prirodna ishrana i umereno vežbanje i za sebe danas kaže da je potpuno zdrava.

Jelena kaže da su bolovi u zglobovima usled lupusa tako stravični da je čak i pranje zuba ili obuvanje težak problem.

- Sigurno sam dve ili tri godine konstantno imala temperaturu od 37.5 do čak 38.5. Nakon što sam saznala da imam lupus, dobila sam terapiju, između ostalog i kortikosteroide. Mnogi će reći da se od njih ne deblja, ali ja sam imala dane kada bih jela samo salatu i pila vodu, a sutradan bila teža dva kilograma. Više nisam prepoznavala sebe u ogledalu, kada bih pogledala svoje oči, nos, osmeh pitala bih se samo - ko je u stvari ova žena? - priča Jelena.

Tada je rešila da uzme stvari u svoje ruke i okrene se prirodi. Upisala je, kaže, fakultet prirodne medicine, i sva saznanja primenila na sebi.

- Samoj sebi sam uz pomoć bilja i ishrane smišljala terapiju. Prirodna medicina je prosto način ishrane. Zato danas imam mnogo više energije i strpljenja, a mnogo manje bolova - kaže Jelena.

Izvor: Žena.blic.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još