Dvovlašće u Kraljevu nastavljeno

KRALJEVO, 8. jula 2010. (Beta) - U zgradi Skupštine grada Kraljeva tokom protekle noći i jutros nije bilo incidenata iako su u odvojenim kancelarijama skupštinskog rukovodstva sedeli, i još uvek sede, odbornici i funkcioneri dve suprotstavljene grupacije koje tvrde da imaju većinu i da su oni vlast.

Odbornici koalicije Za evropsku Srbiju (ZES), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) u sredu su u restoranu Gradske bolnice izabrali Ljubišu Simovića iz DS-a za gradonačelnika.

Druga politička grupacija - koalicija Demokratske stranke Srbije (DŠ), Nove Srbije(NS), Puls Srbije Pokret - za Kraljevo (PULS-PK) i Srpske radikalne stranke (SRS), ne priznaje izbor Simovića i tvrdi da je Ljubiša Jovašević gradonačelnik.

Ljubiša Jovašević u četvrtak je uputio pismo zaštitniku građana Saši Jankoviću u kome ga obaveštava "da se Kraljevo našlo u poziciji dvovlašća gde su predstavnici stranaka koje predstavljaju većinu u republičkom parlamentu ponašaju agresivno, vršeći uzurpaciju vlasti".

Jovašević je i ambasadoru OEBS u Beogradu uputio pismo u kome je "zatražio pomoć protiv nasilja koje se sprovodi nad izbornom voljom i rezultatima sa lokalnih izbora 2008. godine".

Pogledajte još