Institut za onkologiju funkcioniše neometano

BEOGRAD, 8. jula 2010. (Beta) - Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, nakon hapšenja direktora i njegovih saradnjika, funkciše neometano i bez organizacionih teškoća, zaključak je današnjeg kolegijuma koji je ministar zdravlja održao se predstavnicima Instituta i udruženjem roditelja dece obolele od raka.

"Posao na Institutu se odvija kako treba. Lekari treba da daju sve od sebe, i više od toga, u ovom trenutku poljuljanog poverenja", kazao je ministar Tomica Milosavljević, nakon kolegijuma i obilaska Pedijatrijskog odeljenja Onkološkog institutua.

"Medicinski sve funkcioniše i pacijenti dobijaju propisane terapije", potvrdila je vršilac dužnosti direktora Pedijatrijskog odeljenja Jelena Bokun.

Ministar zdravlja je ocenio i da je afera u Onkološkom institutu nanela veliku štetu ugledu zdravstvenog stistema u Srbiji, ali da "ne treba spaliti celo polje žita, zbog malo kukolja". Milosavljević je rekao i da mu se ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izvinio zbog toga što je on, kao ministar zdravlja, za hapšenje direktora Nenada Borojevića i njegovih saradnika saznao iz medija.

Pogledajte još