ŠTETE KOŽI: Šest tipičnih beauty grešaka utiču na proširene pore

Jedan od najvećih beauty problema sa kojim većina žena vodi rat jesu proširene pore. Uz to, mnoge od nas prave greške, koje će učiniti da se pore još više vide.

Šest osnovnih grešaka pri nezi kože, koje utiču na proširenje pora su:

1. Same cedite mitisere

Ako imate problem s mitiserima, poslednja stvar koju bi trebalo da radite je da ih same cedite. Osim što nikada nećete obaviti posao do kraja, otvorićete put nečistoćama, koje će ući u vaše pore, inficirati se i stvoriti još veći mitiser, koji će proširiti pore.

2. Prečesto koristite piling

Ako često koristite piling, možete oštetiti površinski, zaštitni sloj kože i ona će, kako bi se zaštitila, proizvoditi velike količine sebuma koji uzrokuje masniju kožu i proširenije pore. Piling lica ne preporučuje se više od jednom nedeljno.

3. Izbegavate da koristite kremu za lice

Neke žene smatraju da pošto imaju masnu kožu, ne treba da koriste kremu. Međutim, to nikako nije dobro za našu kožu. Ako izbegavamo da koristimo kremu, koža počinje da luči više sebuma, jer nije nahranjena kako treba.

4. Ne koristite tonik za čišćenje lica

Tonik je takođe jako važan proizvod, koji bi trebalo da koristite svakodnevno. Njegova uloga je da reguliše lučenja sebuma, čisti kožu i omogući hranljivim sastojcima iz ulja i krema, koje nanosite na lice, da uđu duboko u vašu kožu.

5. Unosite velike količine šećera u organizam

Rafinirani šećer jedan je od glavnih uzročnika proširenih pora. Pokušajte da smanjite unos šećera i zamenite ga zdravim šećerom poput onog iz voća.

6. Dodajete šminku sloj po sloj tokom dana

Lice vam se zamastilo i odlučile ste da ga zamatirate, tako što ćete dodati još malo pudera u prahu na t-zonu? U tom trenutku stvorile ste uslove za razvoj bakterija na vašem licu. U ovakvim situacijama, najbolje je da se odlučite za papiriće koji upijaju dodatnu masnoću sa lica.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još