Tadićeva poseta doprinos poboljšanju odnosa

PODGORICA, 8. jula 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Srbije Boris Tadić ocenili su u četvrtak da proces integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju "znači ujedinjenje i bezbednost u Evropi".

Integracioni procesi su "imperativ za ostvarenje pune stabilnosti i veće konkurentnosti Evrope na međunarodnoj sceni", saopštio je Đukanovićev kabinet posle njegovog razgovora sa Tadićem. Sagovornici su, kako je saopšteno, razmenili informacije o realizaciji strateških prioriteta u procesu integracije svoje dve zemlje, o mogućnostima unapređivanja saradnje, kao i o stanju u regionu.

"Đukanović je izrazio zadovoljstvo posetom predsednika Srbije, koja će doprineti daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u regionu, na putu integracije u Evropsku uniju", piše u saopštenju o razgovoru Đukanovića i Tadića, objavljenom nekoliko sati posle završetka njihovog sastanka.

U saopštenju je navedeno da je Tadić istakao da Srbija podržava proces evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore. "Zajednički je konstatovano da je već ostvarena dobra saradnja u oblasti trgovine, investicija i turizma, a da postoje mogućnosti za produbljavanje saradnje u oblasti saobraćajne infrastrukture", navedeno je u saopštenju.

Pogledajte još