BitefArtCafe slavi sedamnaesti rođendan

Bitefartcafe ovog vikend slavi sedamnaest godina postojanja. Sedamnaest godina kao stub kvalitetnog zvuka Beograda.

U petak 9. novembra nastupaće već daleko čuveni Makao bend, koji je punih 13 godina rezident ovog kluba i koji će se pojaviti u ALL STAR izdanju – sa svim starim zvezdama na bini, a najbitinija vest je da nam se Nancy vraća na binu.

U subotu, 10. novembra nastupaće neponovljivo otkačeni bend Gift, predvođen Jocom Ajkulom uz neodoljive obrade poznatih svetskih hitova kao što su Depeche Mode, The Cure, David Bowie, Placebo, Pulp Coldplay, Duran Duran... Iznenađenje te večeri biće poznati gosti koji će se Joci pridružiti na bini.

Beograd je poznat po izuzetnoj ponudi noćnog provoda, novi klubovi se otvaraju svake sezone, određeni delovi grada preuzimaju status centra klabinga na određeno vreme, i u toj raznolikoj areni je veoma teško opstati duži niz godina i zadržati svoju vernu publiku.

Uprkos bogatoj klupskoj sceni, Bitefartcafe već sedamanaest godina održava status najboljeg kluba sa živom muzikom u Beogradu. Ovaj klub nastao je u zgradi Bitef Teatra, gde je radio skoro deceniju i po, gde je i poneo ovu titulu. Novi BitefArtCafe se od 2014. godine nalazi na novoj lokaciji na adresi Mitropolita Petra 8, i to je jedini klupski prostor potpuno prilagođen živim svirkama i koncertima u Beogradu.

Enterijer ovog jedinstvenog kluba u Beogradu, napravljen je po uzoru na njujorške klubove sa živom svirkom. Atmosferi u klubu, koja se svojom opuštenošću razlikuje od sličnih klubova u Beogradu, doprinosi profesionalno ozvučenje, rasveta, velika bina, opuštena ekipa i puno prostora za ples. Zato je Bitefartcafe klub nezaobilazno mesto u Beogradu za ljubitelje kvalitetne žive svirke i najboljeg provoda, koji je veoma brzo zadobio poverenje svoje stare i nove publike.

U zgradi Bitef Teatra i dalje radi klub pod nazivom Soul Society, gde se organizuju koncerti i žive svirke soul, funk i jazz izvođača. Bitefartcafe je poslednjih godina iznedrio još jedan kvalitetan muzički projekat pod nazivom Musicology Sessions, koji u toku cele godine dovodim brojna imena sa svetske muzičke scene. U okviru trećeg Musicology serijala ove godine preostao je još jedan koncert čuvenog nigerisjkog blufank izvođača Kezaje Džounsa, koji će se održati 28. i 30. Novembra u Novom Bitefartcafeu. Takođe, od ove godine ponovo je aktivna i njihova Stand Up produkcija u okviru koje će 16.11. nastupati radio voditelj i komičar - Darko Mitrović.

Sve inforacije o programu možete pronaći na sajtu www.bitefartcafe.rs, kao i na njihovim društvenim mrežama. A ukoliko planirate da se pridružite rođendanskom slavlju, rezervište svoje mesto na vreme.

Izvor: Promo
Foto: Maja Živić/Anastasija Asja Zec

Pogledajte još