fbpx

Otvoren 11. Egzit festival u Novom Sadu

NOVI SAD, 8. jula 2010. (Beta) - Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u četvrtak uveče je zvanično otvoren 11. Egzit festival.

Generalni menadžer festivala Bojan Bošković rekao je da je zadovoljan što je festival i ove godine uspeo da se održi u najtežim finansijskim uslovima od njegovih početaka.

"Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi Egzit je po 11. put uspeo da se održi, a najveći partneri i saradnici festivala ove godine su grad Novi Sad i Pokrajina bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće", rekao je Bošković na konferenciji za novinare povodom zvaničnog otvaranja festivala.

On je dodao da je najveća novina ovogodišnjeg festivala osnivanje i promocija Stejt of Egzit (State fo Exit) fondacije koja je napravljena sa ciljem da podrži i pomogne studente novosadskog univerziteta.

"Fondacija za sada stipendira studente iz Novog Sada, ali je plan da se ona proširi na Beograd, a i šire", dodao je Bošković.

Direktor Stejt of Egzit fondacije Nikola Ćurić rekao je da je fondacija Stejt of Egzit osnovana da pomogne razvoj studenata novosadskog univerziteta, ali i da podrži nove ideje i projekte.

"Fondacija će stipendirati i projekte koji se tiču ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, kao i projekte koji će se baviti ličnim razvojem mladih", rekao je Ćurić.

Direktor Stejt of Egzit fondacije i direktor američke firme Kontinental vind partners Mark Krandel (Krandal), koja je novi partner fondacije, potpisali su protokol o saradnji i stipendriranju studenata.

Fondacija je ovom prilikom predstavila i prvih 25 stipendista Stejt of Egzit fondacije kojima su, u saradnji sa kompanijom Karlsberg Srbija (Carlsberg), dodeljene stipendije za studijska putovanja tokom leta.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.