Za petak, 9. jul 2010. godine

BEOGRAD, 9. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Crnoj Gori i o usvajanju Rezolucije o Kosovu u Evropskom parlamentu.

BLIC - Pod naslovom "Bratstvo Tadića čeka predsednika" list piše da će predsednik Srbije Boris Tadić danas posetiti rodno selo svog oca, akademika Ljube Tadića, u Crnoj Gori. "Beograd nudi Prištini stolicu u UN u zamenu za sever Kosova", tvrdi list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Nezaposlenost najviše boli", naslov je intervjua s premijerom Mirkom Cvetkovićem. O poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Crnoj Gori list piše: "Problemi će se rešiti". "Svima regres 5.000 dinara", o naknadama za zaposlene u javnom sektoru u Srbiji.

DANAS - O usvajanju Rezolucije o Kosovu u Evropskom parlamentu list piše pod naslovom (evropski komesara za proširenje) "Štefan File podržao poziv za priznanje Kosova". "Tadić danas kod rođaka u Pivi", o boravku predsednika Srbije u Crnoj Gori.

POLITIKA - "Odnosi Srbije i Crne Gore u usponu", o porukama sa sastanaka predsednika Srbije Borisa Tadića sa zvaničnicima Crne Gore. Lider SNP-a Tomislava "Nikolić da kaže šta zna o porukama (lidera SRS-a Vojislava) Šešelja", piše list. "Tuča u skupštini Kraljeva", o sukobu u skupštini opštine Kraljeva.

lid/dar

Pogledajte još