Najstarija konvencija u Srbiji "Beokon 2018" održana u Beogradu

U nedelju, 4 novembra završen je četvrti Beokon nastao iz saradnje Društva ljubitelja naučne fantastike „Lazar Komarčić“ i Sakurabane Beograd, uz podršku Doma omladine Beograda i Color Media Communications.

Ovogodišnji počasni gost Bekona je bio svetski poznat i nagrađivan srpski pisac naučne fantastike Dr Zoran Živković, a za posetioce su obezbeđene i dve ekskluzivne projekcije – najnoviji dokumentarac o nedavno preminuloj spisateljici Ursuli Legvin “Svetovi Ursule k. Legvin” i “Ederlesi Rising”, domaći naučno fantastični film čijoj projekciji su prisustvovali i scenarista i pisac kratke priče koja je poslužila kao literarni predložak za film.
Tokom tri dana konvencije gosti su mogli da prisustvuju brojnim tribinama i predavanjima, pazare na prodajnom sajmu i učestvuju u kvizovima i turnirima. U nastavku teksta predstavljamo rezultate tih takmičenja, tj. turnira u video igrama „Injustice 2“, „Marvel vs Capcom Infinite“ i “Soul Caliber IV”, kviza „Moj film je bolji od tvog” i kosplej takmičenja.

 

Pogledajte još