fbpx

Dunav je velika šansa za Srbiju

NOVI SAD, 9. jula 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u petak da je Dunav veoma važan resurs za Srbiju i dodao da će vlada opredeliti značajna sredstva za primenu Dunavske strategije.

Đelić je na međunarodnoj konferenciji mladih lidera iz 14 zemalja podunavskog regiona na Petrovaradinskoj tvrđavi rekao da je Srbija svesna da će taj rečni koridor u skoroj budućnosti postati jedan od najsavremenijih u Evropi.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da se mora raditi na poboljšanju rečnog transporta, ali ujedno voditi računa i o zaštiti životne sredine. On je naveo da Vojvodina ima nameru da izgradi više luka i marina na čitavoj teritoriji pokrajine, poput marine koja je napravljena u Apatinu i na koju je, kako je kazao, Vlada Vojvodine "ponosna".

Pedesetak mladih lidera iz 14 zemalja podunavskog regiona učestvuje danas na međunarodnoj konferenciji, koja se, u okviru festivala Egzit (Exit), održava na Petrovaradinskoj tvrđavi. Mladi lideri razgovaraju o inicijativi Evropske komisije za formiranje Dunavskog regiona.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.