fbpx

Odnosi za Makedonijom uglavnom dobri

SKOPLJE, 9. jula 2010. (Beta) - Presednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je u petak u Skoplju da su makedonsko-srpski odnosi dobri, ali da postoje određene nesuglasice.

Posle sastanka s makedonskim kolegom Trajkom Veljanovskim, Đukić Dejanovićeva je izjavila da od saradnje Makedonije i Srbije zavisi stabilnost i dalji koraci ka evrointegracijama dve zemlje.

"Konstatovali smo da prava Makedonaca u Srbiji treba poštovati kao i prava Srba u Makedoniji. Takođe je veoma važno da se poštuje sloboda veroispovesti u obe držzave", izjavila je Slavica Đukić Dejanović posle sastanka.

Njen makedonski kolega Veljanovski kazao je da bilateralni odnosi Makedonije i Srbije imaju regionalnu dimenziju i dodao da su oni važni za stabilnost regiona i njegovu evropsku perspektivu. "Istakao sam u razgovoru da parlamentarnu saradnju treba da usmerimo ka ostvarivanju zajedničkog cilja - a to je članstvo u EU", kazao je Veljanovski posle sastanka.

On je izrazio nadu da će Srbija uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU i dodao da Skoplje može da podeli sa Beogradom svoja dosadašnja iskustva u tom procesu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.