ALEKSANDRA JE ONA PRAVA! Vuk Kostić: Uskoro se ženim!

Kao pravi samuraj našeg vremena, glumac Vuk Kostić (38) konstantno radi na očuvanju sopstvene staloženosti i duhovnog mira. Kaže da tom japanskom rečju najbolje opisuje ono čemu stremi, ali da zadatak često nije nimalo lak. Naime, umetnik pronalazi spokojstvo kada je okružen divljom prirodom, prepušten sopstvenim mislima i osećanjima, ali minulo leto, prvo u poslednje tri godine, proveo je u radnoj atmosferi. Ipak, Vuk ne žali zbog toga. Određeni mir pronašao je i u liku Aleksandra Jakovljevića s kojim se već saživeo, budući da ga već tri sezone igra u hit seriji „Ubice mog oca“, a nove epizode počinju sa emitovanjem 12. novembra na „Top“ kanalu.

Takođe, Kostić je odigrao i epizodnu ulogu u novom filmu „Zaspanka za vojnike“ koju je doživeo prilično emotivno, budući da je rolu srpskog vojnika posvetio svojim poginulim precima u Prvom svetskom ratu. Glumac priznaje da čak i kada je obuzet beogradskom gužvom i brzim načinom života, ume da se na momente „isključi“.

Možda je ovo vreme prebrzo za moj senzibilitet. Na primer, voleo bih kad bih mogao da živim bez mobilnog telefona. Zato bežim iz gužve kad god mi se ukaže prilika. Otisnem se u prirodu jer tamo nalazim sebe, svoj mir, vreme da procesuiram stvari koje mi se dešavaju u glavi. Čovek nekad ne stiže da se presabere i posloži utiske, misli i uspomene. Trenutak u kojem stojim na pramcu broda, na primer, zauvek je urezan u moje pamćenje i tamo odem makar u glavi kad god se umorim od svega. Ta slika najbolje opisuje mene kao osobu, tada sam zadovoljan, svoj. Nema haosa i ludila koji me svakodnevno okružuju, već tamo prizivam mir božji – opisuje Vuk.

Foto: vukkosticbadza/Instagram

Međutim, u još jednoj oblasti svog privatnog života glumac ovih dana sigurno pronalazi utočište. Naime, od početka godine Vuk je u romantičnoj vezi s menadžerkom Aleksandrom Popović, s kojom već neko vreme živi u njegovom stanu na Crvenom krstu, a koliko je ozbiljan u novoj ljubavi, pokazuje i to što je izabranicu već upoznao s majkom. Mada nerado govori o takvim detaljima, priznaje nam da je ispunjen i možda baš zbog toga okleva da svoju sadašnju romansu poredi s nekim bivšim.

Ne postoji stepen gradacije po kojem bih mogao da merim svoju sadašnju emotivnu vezu u odnosu na prethodne. Ne bi to ni valjalo raditi, vreme jednostavno teče, neke stvari danas su drugačije nego što su bile ranije. Bogu hvala, uvek sam bio srećan u svojim vezama, ali sada mi je stvarno predivno. Trenutno baš uživam u svemu sa Aleksandrom – konstatuje Kostić.

Pošto se pre nepuna dva meseca oženio njegov brat Nestor, koji je ove godine napunio četrdeset godina, glumac kaže da je osećao neizmernu radost gledajući ga kako stupa u novu životnu fazu.

Moj brat ne voli da se previše govori o njegovom privatnom životu, a ja to moram da poštujem, ali bio sam presrećan tog dana. Daće Bog, uskoro ću možda i ja krenuti njegovim stopama i naći se ispred oltara – otkriva Vuk.

Do tog trenutka, čuva mladića u sebi iako će vrlo brzo napuniti 39 godina.

Mislim da me mladim održava životni stil koji sam razvio. Kada sam, na primer, na moru i ronim, to čini da se osećam živim. Čini mi se da ne mogu da objasnim taj osećaj onima koji to nikada nisu iskusili ili doživeli. To su trenuci za pamćenje. Naravno, moram dodati da i svoj posao smatram adrenalinskom injekcijom, svaki put kada stanem pred publiku ili snimam scene kakvih ima dosta u „Ubicama“ – kaže Vuk.

Dok je u tom liku, dobro se oseća a kaže da ih najviše vezuje velika ljubav prema ocu, s obzirom na to da je Kostićev tata preminuo kada je Vuk imao 21 godinu, ali i to što su im mame divne.

Sumnjam, doduše, da bi Jakovljević voleo čamce, konje i neke druge stvari. On voli lov na kriminalce, dok ja lovim ribu. Mene nepravda koči, uništava, što takođe delim s tim likom. Po prirodi sam pomalo plah čovek, ali mislim da što sam stariji, bivam sve mirniji. Nisam prznica i to je dobra stvar – zaključuje Kostić.

Foto: Promo

Izvor: Story.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još