Neprimerena i nezaslužena kazna

BEOGRAD, 9. jula 2010. (Beta) - Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić izrazio je u petak nevericu zbog suspenzije od četiri utakmice koju mu je Svetska fudbalska federacija (FIFA) izrekla zbog ponašanja na utakmici sa Australijom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Tokom dugogodišnje trenerske karijere vodio sam klubove u domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i reprezentaciju, i nikad nisam bio isključen niti kažnjen", naveo je Antić u saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

"Kod svojih igrača uvek sam insistirao da iskažu sportsku kulturu na terenu, kao i da poštuju protivnika i sudije. Upravo zbog toga želim da iskažem nevericu i nezadovoljstvo izrečenom kaznom, koju smatram neprimerenom i nezasluženom", dodao je selektor "orlova".

Antić je istakao da suspenziju vidi kao napad ne samo na njega nego i na ceo srpski fudbal. "Na utakmici Srbija-Australija gospodin (sudija Horhe) Larionda je napravio više grešaka na štetu našeg tima koje su direktno uticale na konačan rezultat i dalji plasman reprezentacije na Mondijalu. Malo je čudno da neki posle očiglednih sudijskih grešaka dobijaju izvinjenja, a neki drakonske kazne", naglasio je Antić.

Pogledajte još