KAKO IZGLEDA VODITI "DVOSTRUKI ŽIVOT"? Sve što znate o prevarama su predrasude

Brinete se da će vas prevariti? Saznajte razloge koji stoje iza neverstva i sprečite tu neprijatnost u svojoj vezi. Neki razlozi će vas verovatno malo iznenaditi...

Budući da je malo ko spreman da otvoreno govori o svojim iskustvima u vođenju "dvostrukog života“, većina onoga što ljudi znaju o prevarama su predrasude.

Predstavljamo vam najčešće zablude o preljubi.

Par posle razotkrivene preljube ne može da bude srećan

Tačno je da je teško povratiti poverenje posle preljube jednog od partnera. Ipak, to ne znači da nema načina da se veza obnovi. U mnogo slučajeva, oni koji odluče da nastave dalje, uspeju da izgrade još snažniju vezu. Istina je nekada moćno oružje koje vam pomaže da se oporavite.

Nije prevara, ako ne uključuje seks

Mnoge preljube odvijaju se bez seksa. Da li tajno dopisivanje sa osobom koju ste nedavno upoznali može da se smatra neverstvom? Možda osoba koja to čini ne uviđa pravo stanje stvari, ali njen partner to svakako doživljava kao prevaru. I emocionalno možemo da izdamo partnera, tako što ćemo deo vremena, misli i osećanja poklanjati drugoj osobi.

Muškarci uvek traže vezu "sa strane"

Istina je zapravo da se afere dešavaju ljudima koji ih nikad nisu tražili. To naročito važi za slučajeve u kojima je partner prevario samo s jednom osobom. Afere često počinju kao prijatno druženje s nekim, zatim se razvija bliskost koja može da preraste u emocotivnu povezanost posebne vrste. Ako neko vara, ne mora da znači da je to i ranije planirao da uradi.

Neverstva se dešavaju zbog seksualne privlačnosti

Naravno, neke preljube tiču se samo seksa, ali u mnogo slučajeva reč je o emocionalnim vezama. Nekad je druženje i razmena nežnosti upravo ono što se odvija između preljubnika.

Do preljube dolazi zbog problema u braku

Prava istina je da u svim brakovima ima problema. Preljube se ne dešavaju zato što s brakom nešto nije u redu, dešavaju se zato što parovi ne znaju kako da se usklade i na pravi način reše probleme koje imaju. Međutim, problemi u vezi ne mogu biti opravdanje za prevaru.

Jednom preljubnik, uvek preljubnik

Ako se neko jednom upustio u preljubu, ne mora da znači da će to učiniti ponovo. Većina afera desi se jednom i više nikad. Ono što se dešava posle nje, može poslati brak na kurs stabilnosti i poverenja, ili ga potpuno razoriti.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.