fbpx

Sprečen protest veterana na prelazu Merdare

KURŠUMLIJA, 10. jula 2010. (Beta) - Policijski kordon u okolini Kuršumlije sprečio je u subotu veterane rata da odu na administrativni prelaz Merdare, gde je bio planiran protest.

Veterani su se najpre okupili u centru Kuršumlije a zatim su autobusom i automobilima krenuli ka administrativnom prelazu Merdare. Nekoliko desetina veterana je na mostu na reci Toplici u selu Pepeljavac dočekao policijski kordon od oko 200 policajaca, pod punom opremom za razbijanje domenstracija. Na mostu, iza kordona, nalazilo se jos nekoliko stotina policajaca.

Organizatori skupa su najpre pokušali da ubede policiju da ih puste da odu do administrativnog prelaza, na šta je policija odgovorila da je okupljanje na magistralnom putu Niš-Priština i na administrativnom prelazu Merdare, zabranjen rešenjem policijske uprave iz Prokuplja.

Policija je veterane pozvala da se raziđu, ali su se oni ipak zadržali na toj deonici puta, pa je magistralni put Niš-Priština bio u blokadi oko sat vremena. Vozila su koristila alternativne puteve. U Udruženju "Gvozdeni puk" rekli su da je skup na Merdaru planiran isključivo kao miran miting podrške Srbima na Kosovu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.