Ulemek i Marković premešteni u Zabelu

BEOGRAD, 11. jula 2010. (Beta) - Milorad Ulemek Legija i Radomir Marković premešteni su u nedelju rano ujutru iz Okružnog zatvora Beogradu u Kazneno popravni zavod Zabela u Požarevcu gde će služiti kaznu zatvora, kazao je direktor Uprave za izvrsenje krivičnih sankcija Milan Obradović.

"Ulemek je premešten u posebno odeljenje Zabele, a Marković u sedmi paviljon"", kazao je ispred Okružnog zatvora (Centralni zatvor) novinarima Obradović.

On je dodao da je Ulemeka i markovića po prijemu pregledao lekar i da su potom dvojica osuđenika smeštena u prostorije gde će izdržavati kaznu.

Markovića i Ulemeka u Zabelu su u ranim jutarsnjim satima prebacili pripadnici Službe obezbeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija uz pomoć Žamradmerije MUP-a Srbije.

Ulemek je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, a na iste zatvorske kazne osuđen je i za četvorstrukoubistvo na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine, ubistvo Ivana Stambolicja avgusta 2000. i više ubistava koje je počinio zemunski klan.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.