OD DANAS U BIOSKOPIMA: Brus Vilis u ratnom akcionom filmu "Vazdušni udar"

Do sada na filmu neispričana bitka Drugog svetskog rata u fokusu je kineske akcione ratne drame u kojoj glavne uloge tumače Brus Vilis, Je Liu, Seung-heon Song i Ejdrijen Brodi. Film "Vazdušni udar" počeće da se prikazuje 15. novembra u bioskopima širom Srbije.

Poznat na kineskom tržištu kao "Nesalomivi duh", ovaj film prikazuje tragičnu istoriju kineskog grada Čončinga, koji je nakon japanske okupacije Pekinga postao ratna prestonica.

Tokom Drugog svetkog rata, Kina je bila bombardovana šest godina i 10 meseci, dok je grad Čončing pretrpeo vazdušne udare čak 268 puta od strane japanske avijacije između 1938. i 1943. godine.

Sa uloženih 65 miliona dolara, "Vazdušni udar" je drugi kineski film po visini budžeta u poslednjih 10 godina.

Ova ratna drama otkriva široj javnosti priču o desetinama hiljada poginulih civila grada Čončinga i hrabroj borbi kineskih pilota protiv japanskih ratnih okupatora. Uprkos katastrofi koja je zadesila ovaj grad, njegov narod nastavlja da se bori protiv fašizma sa neočekivanim optimizmom.

Brus Vilis tumači ulogu Džeka Džonsona, američkog pukovnika koji je dobio zadatak da obuči kineske pilote za ratište.

Članovi glumačke ekipe filma dolaze iz različitih država i delova sveta. Pored američkih glumaca Brusa Vilisa i Ejdrijena Brodija, tu su mnogi glumci kineskog, japanskog, južnokorejskog porekla.

Kreativni producent je Mel Gibson, scenario je pisan četiri godine, a snimanje je počelo 2015. godine. Posle ukupno osam godina produkcije i postprodukcije, "Vazdušni udar" napokon dolazi i u naše bioskope 15. novembra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još