REŽIRANJE AKCIJE U KREVETU: Omiljeni filmski žanr otriva kakvi ste ljubavnici

Verovali ili ne, vaš filmski ukus može imati uticaj na vaše sposobnosti u krevetu.

Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Oklahoma pokazalo je da osobe koje vole da gledaju određenu vrstu fikcije imaju mnogo zreliji pogled na ljubav i seksualne odnose od osoba koje biraju romantične komedije ili drame.

U istraživanju su učestvovale 404 odrasle heteroseksualne osobe, a pitanja koja su im postavljana tražila su od njih da, na primer, imenuju autore iz sedam filmskih žanrova, a potom su odgovarali na pitanja vezana za romantične veze i njihove stavove po tom pitanju.

Osobe koje su, između ostalog, odgovorile da su ljubitelji filmova poput "Harija Potera" ili "Osvetnika" otkrile su svoje vrlo realne stavove i poglede na ljubav i seks i izjasnili su se šta za njih znači vođenje ljubavi.

Takođe, osobe koje su izrazile sklonost prema naučnoj fantastici i fikcijskim filmovima i serijama nisu smatrale da svađe u vezi vode njenom kraju i misle da nije u redu menjati partnerove osobine.

S druge strane, osobe koje su se izjasnile kao ljubitelji romantičnih komedija i drama jasno su dale do znanja da su poprimile mnoge nerealne stavove po pitanju ljubavi koji se većinom vide samo na filmu.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još