Odnosi dve zemlje na višem nivou

NOVI PAZAR, 12. jula 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Turske Redžep Aip Erdogan ocenili su u ponedeljak u Novom Pazaru da se odnosi dve zemlje uzdižu na viši nivo.

Dvojica zvaničnika su na otvaranju turskog Doma kulture u Novom Pazaru potvrdili dobre bilateralne veze i bliskost kultura.

Predsednik Tadić je na svečanosti ocenio da otvaranje doma kulture pokazuje bliskost i prijateljstvo na državnom i ličnom planu. "Imamo dugu istoriju odnosa na političkom planu i danas potvrđujemo našu bliskost kultura", kazao je Tadić.

Predsednik Srbije ocenio je da dve zemlje imaju dobre perspektive razvoja. "Na tom planu je velika uloga Turske na Balkanu i Srbije na zapadnom Balkanu", rekao je Tadić.

Turski premijer je ocenio da se otvara novi period odnosa na Balkanu. "Srbija je ključna zemlja na tom putu koja će sa svojim bogatstvom etničke raznolikosti doprineti dobrim odnosima na Balkanu", rekao je Erdogan. Turski premijer je dodao da je Sandžak most saradnje između dve zemlje.

Pogledajte još