Izložba meda i pčelarskih proizvoda

Treća po redu Izložba meda i pčelarskih proizvoda, održaće se u Kladovu 08. septembra ove godine. Izložbu organizuju Društvo pčelara "Kladovo", Turistička organizacija opštine Kladovo i kladovski Centar za kulturu. 

Na platou ispred Doma omladine, u centru Kladova, u 10,00 u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predsednika SPOS-a, Živoslava Stojanovića, izložbu će otvoriti predsednik SO Kladovo, gospodin Borislav Petrović. 

Predviđen je veliki broj izlagača, koji će prikazati bogatstvo naših livada i cvetnih pašnjaka pretvorenih u med i paletu hranljivih i zdravih pčelarskih proizvoda. Pored pčelara na izložbi će biti zastupljeni brojni proizvođači pčelarske opreme, kao i sredstava za zaštitu pčela. Na okruglim stolovima biće reči o savremenim metodama zaštite pčelinjih društava, ali i o organizovanju pčelara u udruženja i organizovanom ostvarivanju prava u našem društvu. 

Gostima se nudi organizovan obilazak i poseta našoj najvećoj hidroelektrani "ĐERDAP 1", kao i poseta znamenitostima ovoga kraja. Kladovska opština ovom izložbom još jednom pokazuje da je razvoj pčelarstva u ovom kraju dokaz o ekološkoj očuvanosti livada, šuma i voda i poziva sve ljubitelje zdrave hrane i zdravog podneblja da posete kladovski kraj i probaju đerdapski med.

Informacije: Turistička organizacija opštine Kladovo, tel: 019/ 801 690, e-mail: tookladovo@gmail.com, www.kladovo.org.yu

Pogledajte još