DECA PREUZELA UNIQA OSIGURANJE: Svetski dan deteta obeležen velikom akcijom #PlavoZaSvakoDete

Povodom obeležavanja Svetskog dana detetadeca su danas preuzela upravljanje UNIQA osiguranjem! Na osnovu jednoglasne odluke izglasane na Dečijem kolegijumu, centralna zgrada Kompanije će, u skladu sa globalnim sloganom ove akcije #PlavoZaSvakoDete (#GoBlue), do kraja dana biti osvetljena plavom bojom.

Vanredno zasedanje više od 20 malih rukovodilaca označilo je zvaničan početak proslave praznika koji svake godine na inicijativu UNICEF-a ujedinjuje najuglednije kompanije, institucije i pojedince širom sveta u jednom cilju - promovisanju dečijih prava.

Učesnici sastanka su kroz otvoren međusobni dijalog došli do zaključka da deci nisu potrebna dodatna prava, već poštovanje postojećih. Takođe, oni su izneli jasne predloge kako odrasli mogu da im pruže podrškuu obezbeđivanjujednakogpristupa obrazovanju, sigurnosti i ostvarivanjupunih potencijala za svako dete. Njihove ideje unetesu u zvaničan zapisnik, i poslužiće kao svojevrstan putokaz za nova ulaganja u društveno odgovorne projekte UNIQA osiguranja.

Razgovor o svojim pravima deca su nastavila sa vršnjacima u Osnovnoj školi Đuro Strugar, kojoj je UNIQA povodom Svetskog dana deteta zajedno sa poznatim umetnikom Andrejem Josifovskim Pijanistom donirala jedinstven mural, koji podseća na jedno od najvažnijih prava – pravo na slobodu mišljenja.

Velika podrška deci i mladima u ovom važnom zadatku bili su zaposleni u UNIQA osiguranju. Oni su, želeći da pokažu da igraju u istom #PlavoZaSvakoDete timu obukli plavu graderobu i poneli detalje u ovoj boji.

U akciju su se uključili i promoteri UNIQA osiguranja vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić. Oni su, preko svojih naloga na društvenim mrežama, pozvali pratioce da obuku nešto plavo i podele svoje fotografije sa #PlavoZaSvakoDete, sa ciljem da ovaj globalni pokret učine još vidljivijim.

Obeležavanje ovog značajnog dana UNIQA je organizovalana inicijativu i u saradnji sa UNICEF-om, najeminentnijom globalnom organizacijom koja više od 70 godina zastupa prava i interes dece širom sveta. Svetski dan deteta predstavlja svojevrsni praznik dečijih prava koji decaširom sveta svakog 20. novembra obeležavaju preuzimanjem kompanija, institucija i medija, kako bi se njihov glas što dalje čuo. Ove godine, centralna tema je jednakpristup obrazovanju za svako dete.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još