Održan drugi Salon vina Vojvodine u Beogradu

Vlada AP Vojvodina uložila je, kroz subvencije, skoro milion evra u razvoj 44 vinarije iz ove pokrajine, rečeno je Drugom salonu vina Vojvodine u Beogradu, u organizaciji Udruženja proizvođača grožđa i vina „Srem – Fruška Gora“.

„Trenutno je aktuelna i linija finansiranja za vinare mlađe od 40 godina koji mogu dobiti 1,5 miliona evra za kupovinu zasada“, rekao je tim povodom Vuk Radojević, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Vlade AP Vojvodina.

Gordan Bašić, predsednik Udruženja proizvođača grožđa i vina „Srem – Fruška Gora“ istakao je da će uskoro vina iz ovog područja dobiti geografsku oznaku kvaliteta. U cilju promocije vina i vinarija iz ove regije Udruženje je napravilo i aplikaciju „Fruška_GoWine“ koja sadrži interaktivnu mapu na kojoj je obeleženo 38 vinarija sa Fruške Gore, članica Udruženja.

Na Salonu vina Vojvodine predstavile su se vinarije: „Belo Brdo“, „Chichateau“, „Danguba“, „Deurić“, „Dulka“, „Dumo“, „Fruškogorski vinogradi“, „KM vinarija“, „Krstašica“, „Mačkov podrum“, „Manufaktura Spasić“, „Milanović“, „MK Kosović“, „Mrđanin“, „Patkov vinograd“, „Podrum Erdevik“, „Soul wine“, „Šijački“, „Trivanović“, „Vinarija Đorđe“, „Vinarija Kiš“, „Vinarija Kovačević“, „Vinarium“, „Vista Hills“, „Zvonko Bogdan“ i „45. paralela“.

Foto: Promo

Pogledajte još