LAGUNA PREDSTAVLJA: "Hrabrost" - Klara Uson

Foto: Promo/Laguna

Uspešna direktorka bankarske filijale kojoj je posao uvek važniji od porodice.

Mladi vojnik koji je odlučio da napusti vojnu karijeru kako bi se sasvim posvetio mirnoj revoluciji protiv španske monarhije 1930. godine.

Sveštenik fanatik koji pokrštava Srbe u koncentracionom logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata...

Svi oni se nalaze u situacijama u kojima moraju da rizikuju i testiraju svoju hrabrost zarad onoga što je za njih najveća vrednost: novac, revolucija, vera.

Događaji iz jezive prošlosti i prevrtljive sadašnjosti prepliću se na zaprepašćenje čitalaca u ovom intrigantnom romanu o složenosti ljudske prirode i njenoj protivrečnosti.

Klara Uson je jedan od najinteresantnijih i najoriginalnijih glasova savremene evropske proze, a njena priča inspirisana istorijskim događajima držati će vas u neizvesnosti do kraja.

- Karla Uson je ovim romanom pokazala da jeste jedna od velikih evropskih autorki našeg vremena - navodi Ana Marija Moš.

- Izvanredan književni tekst u kojem se prošlost i sadašnjost umešno pretapaju jedna u drugu – odjeci prošlosti koji odzvanjaju kroz današnjicu - kaže Huan Gojtisolo.

- Dirljivo, odlično napisano... Ne ispušta se iz ruku - ističe Izabel Aljende.

Knjigu „Hrabrost“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još