MAGIJA KLASIKE: 12. Tradicionalni beogradski gala koncert

Naš istaknuti umetnik, violinski virtuoz Jovan Kolundžija, održaće 12. tradicionalni beogradski gala koncert pod nazivom „Magija klasike“, u ponedeljak, 3. decembra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova.

Maestro Kolundžija nastupiće sa svojom dugogodišnjom saradnicom, pijanistkinjom i sestrom Nadom Kolundžijom i jednim od najboljih mladih pijanista Srbije Nikolom Zaringerom.

Publika na Kolarcu imaće priliku da uživa u zvucima Gvarneri violine iz 1754. godine, na kojoj maestro nastupa poslednjih dvadesetak godina. Za tradicionalni susret sa beogradskom publikom, maestro Kolundžija pripremio je atraktivan program i izvešće najlepša dela Leklera, Gurđijeva, Sen-Sansa, Čajkovskog i Legrana.

Više od pet decenija ime Jovana Kolundžije je sinonim za vrhunskog umetnika, violinistu i kulturnog poslenika, ovenčanog najvećim nagradama i priznanjima u zemlji i inostranstvu, koji je svojim umetničkim stvaralaštvom obeležio i zadužio domaću muzičku scenu. Svojom virtuoznošću i harizmom, decenijama osvaja svetsku publiku i kritiku. Tokom svoje duge karijere nastupao je u preko četrdeset zemalja sveta, održao je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim salama, divile su mu se muzičke legende poput Jehudija Menjuhina, Henrika Šeringa, Alda Čikolinija...

Veliki deo svog umetničkog angažovanja Jovan Kolundžija posvećuje promovisanju i usavršavanju mladih talenata, budućih zvezda klasične muzičke scene, u svojoj umetničkoj zadužbini Centru lepih umetnosti Gvarnerius, koji je osnovao 2001. godine u Beogradu.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još