Srbija napredovala u reformama

BEOGRAD, 14. jula 2010. (Beta) - Visoki zvaničnik Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel pozdravio je u sredu napredak koji je Srbija ostvarila u sprovođenju reformi, borbi protiv organizovanog kriminala i regionalnoj saradnji, ali i zatražio od Beograda konstruktivan pristup problemu carina na Kosovu.

Na konferenciji za novinare posle sastanka Unapređenog stalnog dijaloga EU-Srbija u palati Srbija, Mirel je pohvalio i donošenje statuta Vojvodine, obrazovanje nacionalnih saveta, aktivnosti ombudsmana i povernika za informacije od javnog značaja.

Direktor Direkcije za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU posebno je pozdravio poboljšanje odnosa Srbije i BiH i s tim u vezi usvajanje deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, kao i dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Srebrenicu.

Potpredsednik valde Srbije Božidar Đelić je naglasio da postoje "otvorena pitanja dubine i brzine reformi", ali da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme radi poboljšanja životnog standarda svojih građana i evropske integracije.

Pogledajte još