Čupić pozvao da se amandmanima ne ruši Agencija

BEOGRAD, 14. jula 2010. (Beta) - Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić pozvao je u sredu poslanike da amandmanima na izmene Zakona o Agenciji ne krše Ustav i ne dovode u pitanje borbu protiv korupcije i rad Agencije.

Povodom amandmana Jedinstvene Srbije kojima bi se omogućilo da gradonačelnici i predsednici opština istovremeno budu poslanici i da funkcioneri zatečeni na više funkcija ostanu na funkcijama do kraja mandata, Čupić je agenciji Beta rekao da ti amandmani dovode u pitanje Ustav.

Reč je o odredbama Ustava koje zabranjuju da narodni poslanik bude istovremeno pokrajinski poslanik i da narodni poslanik bude funkcioner u organima izvršne vlasti i pravosuđa, rekao je Čupić i pozvao sve poslanike da ne krše Ustav.

"Mogu da izmene Ustav ali ne treba da ga krše. Takve amandmane, koji dovode u pitanje sprovođenje zakona i borbu protiv korupcije, ne treba prihvatiti", kazao je Čupić. Predsednik Odbora Agencije je naveo da će, ukoliko se to ipak desi, Agencija preduzeti sve mere koje joj stoje na raspolaganju.

Pogledajte još