PREPORUKA NEDELJE: Uroš Mitjev - serija, film, restoran, predstava, koncert

Uroš Mitjev je trener kajak kluba "Vojvodina", kondicioni i personalni trener. Osvajač je srebrnih medalja na svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskoj disciplini u kajaku sprintu. Primarni cilj sledeće sezone je da, takmičarke koje trenira, izbore učešće na predstojećim Olimpijskim Igrama u Tokiju 2020. Našim čitaocima preporučuje svoje omiljene favorite, kada su u pitanju film, serija, restoran, predstava i koncert britanskog benda "Uriah Heep" koji proslavljaju pedeset godina postojanja na muzičkoj sceni.

Foto: Promo

SERIJA

- Definitivno bih izabrao "American horror story". Glavni adut ove serije je gluma. Specifičnost ove serije je da svaka sezona predstavlja zasebnu priču, dok je glumačka postava manje – više ista. Fascinantno je kako desetak različitih glumaca doživljava potpunu transformaciju svake godine. Za razliku od standardnih horora, ugao posmatranja je uvek okrenut ka "čudovištima" i pokušava da ih realizuje i racionalizuje. Ko je ikada čitao strip "Dilan Dog", definitivno zna o čemu pričam.

Foto: Promo

FILM

- Svima bih preporučio argentinski film "Wild Tales", koji je potpuno zasluženo osvojio Oskara za najbolji strani film. Sastoji se iz šest različitih priča i predstavlja savršenu fuziju trilera, drame i komedije. Gluma je jednostavno maestralna, a humor britak, pun ironije i sarkazma. Definitivno predstavlja potpuno osveženje na već pomalo istrošenoj i prežvakanoj filmskoj sceni.

Foto: Promo

RESTORAN

- Novosadski restoran "Cubo" koji se, verovali ili ne, nalazi tačno preko puta kajak kluba moj je favorit. Atmosfera i ambijent su izuzetno prijatni. Iako se nalazi blizu Štranda, bašta je skroz skrivena i predstavlja idealan beg od gradske vreve i buke. Hrana je izuzetno kvalitetna i ukusna, a recepti originalni. Očekujte ponudu koju nećete naći u drugim restoranima.

Foto: Promo

PREDSTAVA

- Skoro sam gledao "Noć Bogova" i toplo bih svima preporučio. Reč je o tragikomediji koja u pozadini govori o politici, moći i neskromnosti i nerealnosti sa kojom se svaki vladar susreće. Iako je priča vezana za Francusku, za vreme vladavine Luja XIV, potpuno je jasno da je radnja vremenski univerzalna.

Foto: Promo

KONCERT

- Ljubitelji hard rok zvuka sigurno, kao i ja, sa nestrpljenjem očekuju koncert britanskog benda "Uriah Heep". Budući da će proslaviti pedeset godina postojanja, ovo je idealna prilika podsetiti se pesama koje su inspirisale mnoge naše bendove, poput "Divljih jagoda", "Osvajača". Za mlađe generacije možda upravo ovaj koncert može predstavljati prekopotrebnu šok terapiju od svakodnevnog muzičkog klišea i pogrešnog sistema vrednosti koji je na ceni ovih dana.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još