Nova inicijativa Fonda Divac

Humanitarni fond “Ana i Vlade Divac“ (HOD) je u cilju prikupljanja dodatnih sredstava za potrebe rešavanja problema izbeglih i raseljenih lica inicirao prodaju – majica, postera, privezaka za ključeve i sveća koje je posebno za HOD kreirala Verica Rakočević.

HOD PROIZVODI – „I LOVE” MAJICE, SVEĆE, POSTERI PRIVESCI ZA KLJUČEVE
Kako bi ostvario dodatne prihode za potrebe stambenog zbrinjavanja porodica izbeglih i raseljenih lica koja i dalje žive u kolektivnim centrima u Srbiji, Fond “Ana i Vlade Divac“ (HOD) prodavaće nekoliko izabranih artikala na nekoliko lokacija širom grada. Među ovim proizvodima naći će se I LOVE SERBIA, I LOVE BELGRADE, I LOVE NOVI SAD, I LOVE NIŠ itd. pamučne, višebojne i kvalitetne majice, kao i sveće, posteri i privesci za ključeve.
Cena majice u prodaji će biti 1120 dinara, priveska za ključeve 350 dinara, postera 560 dinara, a sveća 385 dinara.

SVEĆE VERICE RAKOČEVIĆ ZA HOD
Na prodajnim štandovima svi zainteresovani moći će da kupe ukrasne sveće, koje je ovom prilikom za HOD dizajnirala naša poznata kreatorka Verica Rakočević, i tako dala lični doprinos humanitarnoj akciji. Dizajnirana sveće moći će da se kupi po maloprodajnoj ceni od 385 dinara.

LOKACIJE
Proizvodi će se uskoro naći u prodajnim objektima SuperVero, Merkator i Roda, moći će da se kupe i na prodajnom štandu HOD-a na Aerodromu Nikola Tesla, kao i u tržnom centru Ušće.

Lični doprinos ovom prilikom su pored Verice Rakočević dali i Sanja Knežević, fotograf, i Trident media grupa ustupivši Fondu prava na korišćenje fotografija.

Humanitarni Fond "Ana i Vlade Divac" osnovan je 2007. godine sa misijom da pomogne izbeglim, interno raseljenim i nezbrinutim licima u Srbiji, da ostvare svoje pravo na dom, steknu finansijsku sigurnost i bolju perspektivu i ponovo imaju pristojan i dostojanstven život koji zaslužuju.

Fond je do sada realizovao niz različitih akcija, a sva prikupljena sredstva u potpunosti su uložena u realizaciju akcije Možeš i Ti – trajna stambena rešenja. Od septembra 2007. godine prikupljena su sredstva za rešavanje stambenog pitanja 202 porodice koje su više od decenije živele u kolektivnim centrima širom Srbije.

Cilj Fonda za 2010. je da se broj porodica koje trenutno žive u 43 kolektivna centra znatno smanji rešavanjem stambenog pitanja.

N.D.

Pogledajte još