Milosavljević se izvinjava medijima zbog nervoznih nastupa

BEOGRAD, 14. jula 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije izvinio se u sredu predstavnicima medicinskih udruženja i medija zbog svojih "nervoznih nastupa" vezanih za policijsku akciju "Kraba" u kojoj su uhapšeni lekari Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i predstavnici farmaceutskih kuća zbog primanja i davanja mita.

"Koristim ovu priliku da se lično izvinim za pojedine sopstvene nervozne nastupe. Razlog tome je što sam čovek koji se istinski bori da se popravi situacija u zdravstvu i u jednom trenutku mi se činilo ne samo da to niko ne uvažava, nego da ni ne želi da razume", kazao je ministar u Beogradu na tribini "Afera kraba: Lekcija za novinare, lekare i polciju".

Milosavljević je istakao da se iskreno zalaže za borbu protiv korupcije i kriminala u svim segmentima društva i da je doživeo ironiju, jer, kako je kazao, kad je ta borba dala rezultat, umesto da bude nagrađen, tražena je njegova ostavka.

Udruženje novinara Srbije (UNS) organizovalo je tu tribinu u cilju poboljšanja komunikacije između predstavnika države, lekara i novinara, da bi se izbegao senzacionalizam i podizanje panike kada je reč o zdravstvenim temama.

Lekari i drugi stručnjaci Instituta za onkologiju i radiologiju naveli da su bile neprijatne vizite lekara posle tekstova i izjava u medijima o davanju prekomernih doza citostatika, da su neki pacijenti bili uplašeni i zbunjeni, ali da niko nije prekinuo terapiju. Oni su se složili da se lečenje, kao i sve procedure koje se obavljaju u toj ustanovi odvijaju uobičajeno i da im pacijenti i njihove porodice veruju.

Pogledajte još