DESET TAJNI BRAZILSKE LEPOTE: Kako se neguju najlepše žene na svetu?

Brazilke su poznate kao najlepše žene na svetu. Kada pogledate njihova izvajana tela, blistavu kožu i gustu kosu, postaje jasno da ova teorija ima smisla. Ali, osim dobrih gena, žene Brazila posebnu pažnju posvećuju nezi, pa vam otkrivamo njihovih 10 tajni, koje će i vama pomoći da izgledate mlađe i lepše, kao i da budete sigurniji u sebe.

Uključite masažu u dnevnu rutinu

Ovde ne govorimo o bilo kojoj masaži, već o jednoj posebno popularnoj u Brazilu. Ona se zove 'lymphatic' masaža, i zagarantovano će podstaći vaš krvotok i cirkulaciju. Ono što je posebno dobro kod ove vrste masaže, jeste što pomaže kod izbacivanja viška vode iz organizma.

Odaberite prirodne i organske preparate

Brazilci vole da u svoju korist maksimalno iskoriste bogatstvo flore i faune koja ih u izobilju okružuje. Zato se uglavnom okreću prirodi kada se radi o nezi kože i kose. Preferiraju da sami naprave razne preparate koristeći organske sastojke, a i ako se odluče za kupovne, uvek izaberu one koji su pravljeni na prirodnoj bazi i sa lokalnim sastojcima.

Očistite kožu iznutra

Prelepe žene Brazila svoj dan započinju toplom vodom sa limunom. To bi i vi trebalo da praktikujete ukoliko želite zdravu i lepu kožu. Takođe, Brazilke još vole da piju kokosovu vodu, kao i sveže ceđen sok od šargarepe i cvekle.

Napravite svoj piling

Za prelepu kožu Brazilki, zaslužan je veoma jednostavan piling. Sve što treba da uradite jeste da pomešate žuti šećer, kokosovo ulje i malo vode. Ovakav piling redovno koristite za lice i telo, a kada se dokopate plaže neka vam, po savetu Brazilki, pesak posluži kao sredstvo za otklanjanje mrtvih ćelija kože.

Otarasite se tamnih krugova oko očiju

Kako biste se rešili ovog neprijatnog problema, samo treba da sledite jedan kratak recept, u koji se Brazilke kunu. Očistite krompir, pa isecite dva koluta. Stavite kolutove preko očiju, i držite ih tako 15-20 minuta. Primenjujte ovo jednom nedeljno, a već posle petog puta, trebalo bi da tamni krugovi potpuno nestanu.

Izbelite zube na prirodan način

Svi znamo da je kokosovo ulje zdravo, ali zahvaljujući Brazilkama sada znate da je i odlično sredstvo za izbeljivanje zuba. Uzmite kašiku kokosovog ulja, i mućkajte je u ustima što duže možete, a zatim ispljunite.

Pravilno nanosite kremu

Verovatno ste navikli da pre izlaska iz kuće nanesete kremu na lice. U Brazilu će vam, međutim, reći da kremu obavezno morate naneti na vrat, dekolte i ruke. Pored toga, kad god je sunce na vidiku, krema sa zaštitnim faktorom se podrazumeva.

Ne preterujte sa šminkom

Ako pogledate bilo koju brazilsku manekenku, kao na primer Žizel, Adrijanu ili Alesandru, videćete da nose veoma svedenu šminku. I dok je Brazilkama ulepšavanje svakako važno, retko ćete primetiti upotrebu karmina i senki za oči jarkih boja. One obično vole da puste da im koža "diše", pa nanose samo malo pudera, bronzera, hajlajtera, maskare i ruža za usne boja mesa.

Smejte se više

Većina Brazilki je nasmejana i raspoložena, što govori u prilog teoriji da "lepota dolazi iznutra". Svakako se samo pozitivno može odraziti na vas da se više smejete, jer ćete tako širiti pozitivnu energiju, i činiti da ljudi požele više vremena da provedu sa vama.

Poradite na samopouzdanju

Koliko god da se trudite oko svog fizičkog izgleda, malo će vredeti ako se stalno budete osećali kao da sve što činite nije dovoljno. Savršenstvo ne postoji, budite zadovoljni sobom i verujte u svoje psiho-fizičke sposobnosti. Jer žene Brazila poručuju: "Samo žena koja je sigurna u sebe može biti zaista lepa!"

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još