Optužen Zvezdan Terzić

BEOGRAD, 15. jula 2010. (Beta) - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića koja ga tereti za zloupotrebe u transferima fudbalera u ukupnoj vrednosti od gotovo četiri miliona evra.

Pored Terzića, koji je u bekstvu, optuženi su i bivši generalni sekretar Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige Milovan Nikodinović, bivši direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović i Dražen Podunavac.

Grupa je optužena za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora, kao i za pomaganje i podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

Terzić je optužen da je 1998. godine kao direktor OFK Beograda uz pomoć Nikodinovića uzeo 1,1 milion nemačkih maraka zloupotrebama u prelasku fudbalera Vanje Grubača iz OFK Beograda u nemački Hamburger šport ferajn.

Druga tačka optužnice Terzića tereti da je 2003. godine prilikom prelaska fudbalera Srđana Stanića iz OFK Beograda u moskovski Spartak zaključio dva ugovora o transferu, od 1,7 miliona evra i od 400.000 evra, od kojih je OFK Beogradu uplaćeno 400.000 evra, a 1,3 miliona evra preduzeću Integrejtid investment servisiz (Integrated investment services).

Pogledajte još