VEČE DŽEZA U BEOGRADU: Jelena Jovović & Jazz Junction na Kolarcu

Džez muzičarka, Jelena Jovović, održaće koncert 8. decembra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Na koncertu će premijerno biti izvedena muzika sa prvog solističkog albuma – Heartbeat. Sa njom će nastupati ekipa izuzetnih muzičara koja je učestvovala u snimanju albuma, kao i specijalni gosti.

Jelena Jovović je džez muzičar, autor, tekstopisac i pedagog. Nastupala je na istaknutim festivalima i džez scenama širom sveta, sa mnogobrojnim velikanima ovog žanra poput Boba Muvera, Šile Džordan, Orkestra Klausa Raiblea, Alana Praskina, Duška Gojkovića, Vasila Hadžimanova, Tedosi Spasova, Breda Lilija, Čaka Izraelsa, Renata Kika i mnogih drugih.

Album Heartbeat nastaje u izdanju PGP RTS-a, inspirisan Jeleninim sećanjima iz detinjstva, životom na različitim kontinentima, raznovrsnim ritmovima i melodijama.

Ono što je takođe specifično, a potencijalno može pomoći svim umetnicima koji se susreću sa problemom finansiranja svojih projekata, jeste da će se koncert koji nas očekuje na Kolarcu održati pomoću crowd funding kampanje. U pitanju je platforma, sve popularnija širom planete, o čemu svedoče brojke o količini novca koji se sakuplja na ovaj način svake godine. Na pr. 2015. godine na ovaj način je sakupljeno približno 35 milijardi dolara širom sveta. Svetska banka je iznela rezultat svoje studije na ovu temu gde se predviđa da će do 2020. godine godišnji priliv novca sakupljen preko crowd funding platformi dostići cifru od 96 milijardi dolara.

Foto: Miša Obradović

Pogledajte još