TRIBINA U NOVOM SADU: Kako kultura može uticati na percepciju žena u društvu?

British Council i Galerija Matice srpske, a na inicijativu Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, organizuju tribinu Kako kultura može uticati na percepcije žena u društvu? u okviru pratećeg programa izložbe Percepcije: žena po meri društva?

 

Pitanje ravnopravnosti, one rodne ili bilo koje druge, u umetnosti i u društvu uopšte, je poslednjih godina sve zastupljenije u javnim diskursima širom planete. Mnoga društva svakodnevno menjaju svoje zakone i prakse čineći sve da postanu pravična i dostupna svima. Sve su jači glasovi onih koji zastupaju stav da je potrebno promovisati i jačati princip rodne ravnopravnosti kao važan podsticaj za promenu dominatnog diskursa o ulozi žena u društvu. Ova tribina će pokušati da odgovori u kojoj meri kultura može da doprinese ovoj promeni i da li ona sama poseduje vitalnost da utiče na bitna društvena pitanja kao što je ovo.

Tribina će se održati u petak 30. novembra 2018. godine u 18.00 sati u Galeriji Matice srpske i vodiće je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Ovoj interesantnoj temi će posebno doprineti činjenica da će o njoj govoriti - četiri muškarca:

  • Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade
  • Nj. E. Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji
  • dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske
  • Robert Čoban, predsednik kompanije Color Press Group.

Foto: Promo

Pogledajte još