Završena rasprava, nastavak u ponedeljak

BEOGRAD, 15. jula 2010. (Beta)- Skupština Srbije završila je u četvrtak raspravu o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kojima je predloženo uvođenje alternativne novčane kazne za teže saobraćajne prekršaje za koje je bila predviđena isključivo kazna od 15 do 45 dana zatvora.

U raspravi o predloženim izmenama zakona, poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta rekla je da predložena rešenja izjednačavaju siromašne koji neznatno prekorače brzinu sa onima koji, kako je navela, inače ne poštuju zakon i "divljaju" po ulici.

Povodom predloženog uvođenja alternativne novčane kazne za teže saobraćajne prekršaje, poslanik Srpske napredne stranke Mićo Rogović rekao je da je za tu stranku neobjašnjivo to što će bahati vozači moći da sa 120.000, 150.000 dinara praktično kupe slobodu.

Povodom kritika opozicije, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je na kraju rasprave da se predložena rešenja ne odnose na nasilničku vozačku na koju se, kako je naveo, ne može primeniti novčana kazna, nego kazna od 30 do 60 dana zatvora.

Pogledajte još