OFK Beograd remizirao protiv Torpeda

BEOGRAD, 15. jula 2010. (Beta) - Fudbaleri OFK Beograda odigrali su na stadionu na Karaburmi nerešno 2:2 protiv beloruskog Torpeda, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Gostujuća ekipa povela je u 14. minutu pogotkom Igora Krivoboka, a izjednačio je Miloš Žeravica u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Novo vođstvo Torpedu je doneo Anton Brusnikin u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena, a minut kasnije konačan rezultat postavio je, auto-golom, Sergej Koncevoj.

Revanš utakmica igra se 22. jula u beloruskom gradu Žodino.

Gosti su u 14. minutu iskoristili prvu priliku na utakmici i došli do vođstva. Dupli pas odigrali su Igor Krivobok i Ilija Aleksejevič, a
prvi je sjajnim volej udarcem sa 17 metara zatresao mrežu OFK Beograda.

Dobru igru Torpedo je umalo krunisao drugim pogotkom u 22. minutu, kada je Juri Ostrouh izveo slobodan udarac sa više od 30 metara, a golman Bojan Šaranov intervenisao uz dosta problema.

Prvu šansu "romantičari" su imali u 27. minutu, posle asistencije Nikole Dinića i volej udarca Miloša Žeravice, koji je zaustavio čuvar mreže Torpeda Vladimir Bušma.

Priliku za drugi pogodak Torpedo je imao u 32. minutu, kada je Danilo Nikolić napravio prekršaj nad Krivobokom u svom kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal.

Najstrožu kaznu izveo je Krivobok, ali je Šaranov odlično intervenisao i spasio svoju mrežu.

"Romantičari" su u 41. minutu ostali sa desetoricom fudbalera, pošto je Milan Rodić prekršajem zaustavio kontranapad Torpeda, zbog čega je zaradio drugi žuti karton.

Bledu sliku o igri u prvom delu meča domaći su popravili u sudijskoj nadoknadi, kada je Žeravica snažno i precizno šutirao sa 30 metara, a golman Bušma nije mogao da spreči pogodak.

OFK Beograd je bio u bolji u drugom poluvremenu, iako je imao igrača manje.

U 54. minutu Saša Marković je, neometan, šutirao sa 12 metara ali je lopta otišla daleko od gola. U nastavku utakmice Nikola Simić je propustio dve izgledne prilike, a u 90. minutu golman Bušma zaustavio je udarac glavom Nenada Injca.

Ekipa iz Belorusije do nove prednosti došla je u prvom minutu sudijske nadoknade utakmice, kada je Šaranov odbranio šut Denisa Karolika, a odbijenu loptu sa 15 metara u gol poslao Brusnikin.

Nadu za revanš "romantičarima" je ulio igrač Torpeda Koncevoj koji je glavom savladao golmana svoje ekipe posle centaršuta Veseljka Trivunovića iz slobodnog udarca u drugom minutu nadoknade vremena.

Fudbaleri subotičkog Spartaka uspeli u Luksemburgu da nadoknade dva gola zaostatka i meč sa Diferanžom u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa završe rezultatom 3:3.

Povoljan ishod pred revanš za sedam dana u Novom Sadu Spartaku je doneo autogol Toma Zibenalera u 89. minutu utakmice.

Diferanž ne može mnogo da žali zbog toga, pošto je i sam prvipogodak postigao zahvaljujući protivničkom igraču - Vladimir Veselinov je u 11. minutu autgolom domaćinima poklonio vođstvo od 1:0.

Žil Betmer je u 11. minutu duplirao vođstvo Diferandža, ali je Spartak potom uspeo da se brzo vrati u meč, najviše zaslugom VojaUbiparipa, koji je u 14. minutu postigao prvi gol za srpskogpredstavnika.

Potom je u 28. minutu Ubiparip oboren za penal, koji je u gol i izjednačenje od 2:2 pretvorio kapiten Spartaka Vladimir Torbica.

Pjer Olivije Piskar je u 73. minutu ponovo doveo Diferanž u vođstvo,ali je Zibenaler pomogao Spartaku da se iz Luksemburga vrati neporažen.

 

Pogledajte još