Siti dogovorio kupovinu Kolarova

BEOGRAD, 15. jula 2010. (Beta) - Levi bek fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov karijeru će nastaviti u Mančester Sitiju, preneli su mediji u Italiji i Velikoj Britaniji.

Britanski Gardijan piše da bi transfer Kolarova iz rimskog Lacija u Mančester bio vredan 17 miliona funti (oko 20 miliona evra). Klubovi su se navodno dogovorili, a samo je ostalo da i Kolarov pristane.

Dnevnik navodi i da bi 24-godišnji Kolarov u Sitiju trebalo da zameni Vejna Bridža, koji nije oduševio u prvoj polusezoni ekipe pod trenerom Robertom Mančinijem.

Kolarov bi, kako dalje piše, u narednim danima trebalo da bude podvrgnut lekarskim pregledima u Mančesteru, a potom da se pridruži ostatku ekipe na pripramama u SAD.

Siti se pred narednu sezonu pojačao Davidom Silvom iz Valensije i Jaja Tureom iz Barselone, koji su koštali po 25 miliona funti, i 10,5 miliona funti vrednim nemačkim reprezentativcem Džeromom Boatengom iz Hamburga.

Želja stručnog štaba je i prvotimac Aston Vile Džejms Milner, a spekuliše se i o dovođenju napadača Volfsburga Edina Džeka.

Kolarov je karijeru počeo u Čukaričkom, a u Srbiji je igrao i za OFK Beograd pre nego što je 2007. godine prešao u Lacio sa kojim je 2009. osvojio Kup i Superkup Italije.

Dres reprezentacije Srbije, s kojom je učestvovao i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, nosio je na 15 utakmica.

Pogledajte još