TALENTOVANA I LEPA ĆERKA ANICE DOBRE! Mina Sovtić: Mama je mislila da je gluma moj trenutni hir

Iako je planirala da se posveti režiji, mlada glumica Mina Sovtić (23), koju gledamo u aktuelnoj hit seriji "Koreni" i koja je lepotu i talenat nasledila od majke, naše velike dramske umetnice Anice Dobre, shvatila je da je rođena za scenu tek kad je stala ispred kamere i počela da se igra.

Simpatije gledalaca pobrala je kao Olga Tošić u seriji “Koreni”. U želji da bude sigurna da je kćerkin izbor profesije istinska želja, a ne trenutni hir, Anica Dobra je poslala Minu kod svog profesora glume Predraga Bajčetića.

Mama je verovala profesorovom mišljenju, a on je bio taj koji je presudio da treba da konkurišem. Do četiri ujutru smo probali i razgovarali i na kraju mi je rekao da moram da izađem na prijemni.

S majkom je već zaigrala na sceni, u predstavi "Hipnoza jedne ljubavi" u Zvezdara teatru, preuzevši ulogu Mile od Nine Janković za vreme njenog trudničkog i porodiljskog odsustva. Taj komad Mini je značajan i po tome što u njemu glumi rame uz rame sa svojim profesorom Draganom Pelevićem Peletom. Lik bokserke Sare u predstavi "Ljubav u Savamali" u istom pozorištu prva je velika rola koju je dobila na audiciji, u konkurenciji više od trideset glumica.

U "Hipnozi jedne ljubavi" glumila je sa majkom Anicom Dobrom i Slobodanom Bodom Ninkovićem.

Imala sam ogromnu tremu na kastingu, sve smo sedele u bifeu i čekale svoj red. Kad se reditelj odlučio za mene, osećala sam samo zahvalnost, i veru u sebe da to mogu da iznesem. Zahvalna sam Zvezdara teatru koji ima sluha za mlade glumce i domaće pisce, velika je čast biti deo praizvedbe komada koji se bavi migrantima i ruši mostove među ljudima.

Izvor: Gloria.rs
Foto: knife_afterdark/Instagram

Pogledajte još