fbpx

Građani Srbije sve više gube nadu

LONDON, 16. jula 2010. (Beta) - Sve više građana Srbije gubi nadu i pored obećanja vlasti da će do kraja godine ekonomska situacija biti bolja, a usporavanje procesa priključenja Evropskoj uniji (EU) dodatni je razlog nezadovoljstva, piše britanski nedeljnik Ekonomist.

U komentaru lista navodi se da, i pored toga što srpski ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević uverava da će do kraja godine biti ostvaren ekonomski rast od dva odsto, građani sve više gube nadu.

Kao jedan od važnih razloga list navodi da je usporen put Srbije ka EU i da mnogi građani strahuju da bi pitanje Kosova dodatno moglo da uspori taj proces. Ekonomist podseća da je 22 od 27 država EU priznalo nezavisnost Kosova.

List ističe da je Srbija podnela kandidaturu za EU u decembru 2009. godine, ali da iz Nemačke stižu signali da bi proces proširenja trebalo privremeno zaustaviti, posle ulaska Hrvatske 2012. ili 2013. godine. "Ukoliko Srbija odabere da se bori za Kosovo, Nemci i ostali (u EU) imaće odličan izgovor da Srbiju drži po strani", piše list.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.