Dačić: Novi početak SPS-a

BEOGRAD, 16. jul 2010. (FoNet) - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka više nije sinonim za prošlost i da je ovo vreme njenog novog početka, jer se, posle više od 10-15 godina učlanjuju mladi i visokoobrazovani ljudi.

Dačić je, pošto je zasadio stablo javora u Parku prijateljstva na Ušću, u znak obeležavanja 20 godina stranke, najavio kadrovske promene koje će uslediti na predstojećem kongresu SPS, jer stranka, kako je rekao, treba da iskorači dosta napred, pošto novo vreme traži i nove zadatke.

On je istakao da je 20 godina i trenutak da se pogleda unazad, "ne da bismo se sećali nekih vremena", nego da bi se izvukle pouke za budućnost, a SPS je stranka koja je u proteklom periodu napravila najveće reforme.

"Krajnje je vreme da svi koji se bave politikom ne traže više alibi u onom što se desilo pre više od 10 godina.
Ukoliko bismo tako gledali onda bi tek sledeće generacije za 20 godina mogle da donesu Srbiji nešto bolje", konstatovao je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, Srbiji nisu potrebni političari i stranke koji će stalno tražiti alibi za svoje neuspehe i promašaje, već oni koji će se dokazati da umeju da rade svoj posao, za šta ih narod bira.

"Može se reći da je čitav naš period posle 2000. godine traganje za jednim pravim identitetom stranke i za pravim modelom koji će biti prihvatljiv i privlačan za većinu građana Srbije", rekao je Dačić

Odluku o datumu održavanja kongresa Glavni odbor SPS doneće na sednicu u subotu, kada bi trebalo da bude usvojen i nacrt novog programa stranke.

Pogledajte još